Tort aniversar cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua + 4 albusuri;
  • 6 linguri de zahar;
  • 7 linguri de faina;
  • 12 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • o ceasca de vin alb;
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 400 ml lapte;
  • 5 linguri zahar;
  • 4 linguri (rase) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • Jumatate de pastaie de vanilie (fara seminte);
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • zmeura dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • Putina dulceata de cirese;
  • Flori din napolitana decor

Mod de preparare

Pentru aniversarea mea am pregatit un tort cu blat de nuca si vin, crema de vanilie, dulceata de cirese, decorat cu frisca, zmeura si flori de napolitana.

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele 6 galbenusuri. Acum se adauga praful de copt dizolvat in ceasca de vin alb, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor cam 35 de minute.

Siropul:
Se face un sirop din apa cu zahar. Puteti adauga ce arome sau esente doriti. Eu am avut pastai de vanilie fara seminte, pastrate in cutia cu zahar, asa ca am pus o jumatate de pastaie si in sirop.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.

Se umple tortul cu crema de vanilie, se adauga si dulceata de cirese din loc in loc, apoi se imbraca tortul in frisca, se orneaza cu zmeura proaspata (spalata in prealabil) si florile din napolitana (de la Dr.Oetker).

Se da la rece inainte de servire.

Portii: 15
Timp total: 2 ore

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/06/tort-aniversar-cu-fructe.html

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.