Intr-un castron se amesteca cafeau racita cu cele 10 lingurite de lichior
-se inmoaie piscoturile (doar pe o parte) in amestecul de mai sus (cafea+lichior) dupa care, se aseaza unul lana altul pe un platou.
Crema:
-se bat galbenusurile cu cele 150 g zahar pana ce galbenusurile se albesc
-se bat albusurile separat pana se intaresc
-se amesteca galbenusurile cu spuma albusurilor si cu mascarpone la care se mai prepara pliculetul de gelatina si se adauga in crema.
Peste stratul de piscoturi se pune jumatate din crema, dupa care se mai pune un strat de piscoturi(vezi mai sus) si iar crema ramasa.
Se presara cacao sau cafea peste!
Se lasa 3-4 ore la racit dupa care se serveste!
Pofta buna!
Daca va doriti un dulce super cremos, ati nimerit bine. Am dorit initial sa fac o prajitura cu mai multe straturi si am gasit...
Desert prajitura cu vanilie si ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.