Tiramisu rapid

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 pachet mare piscoturi (400g)
  • 50 ml coniac
  • 3 pachete crema tiramisu Dr Oetker
  • 600 ml lapte
  • 3 x 250g mascarpone
  • cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cafea

Mod de preparare

Pentru cei in criza de timp, care vor sa incerce o varianta rapida a clasicei Tiramisu reţetă originală.

Se prepara 300ml cafea in care se pun cele 2 plicuri de zahar vanilat, iar dupa ce se raceste se adauga coniacul.

Se prepara crema: laptele rece se amesteca usor cu cele 3 pachete de crema Dr. Oetker., apoi se mixeaza 3-5 minute la viteza superioara. Se adauga cele 3 cutii (a cate 250 g fiecare) de mascarpone si se amesteca usor cu telul, pana la omogenizare.

Se iau piscoturile si se inmoaie in cafea pe ambele parti (foarte repede!!), dupa care se aseaza la rand intr-o tava cu margini inalte. Dupa primul strat de piscoturi, se adauga jumatate din crema, se niveleaza, apoi se adauga al doilea strat de piscoturi. Peste acest ultim strat se intinde restul de crema, iar deasupra se pudreaza cacao. Se lasa la rece cel putin o ora.

Pofta buna! :)

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti