Tiramisu reţetă originală

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml cafea tare, racita
  • 2 oua
  • 60 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 pachet mic de piscoturi (cam 16 bucati)
  • 2 lingurite de cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Cafeaua si esenta se pun intr-un bol.
Se bate frisca.
Ouale se separa, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul.
Se adauga mascarpone si se mixeaza pana se amesteca bine.
Se bate frisca.
Se incorporeaza frisca batuta, amestecand usor cu o lingura.
Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitie. Se amesteca usor ca sa nu se piarda din volum.
Jumatate din piscoturi se inmoaie in cafea. Nu se tin mult, doar se introduc in cafea si se scot.
Se pun in tava cu partea inmuiata in jos.
Se pune deasupra jumatate din crema si se adauga si celalalt rand de piscoturi. Se adauga restul cremei.
Se pudreaza cu cacao si se da la frigider cel putin doua ore.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti