Tarta cu caise si iaurt

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 125 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g iaurt cu caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 300 g caise
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi vanilia şi se mixează în continuare.
Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se adaugă compoziţiei de unt cu zahăr împreună cu iaurtul. Se omogenizează bine.
Se tapetează o formă de tartă sau o formă de tort detaşabilă cu hârtie de copt, se pune jumătate de compoziţie, se aşază jumătate din cantitatea de caise tăiate sferuri, apoi cealaltă jumătate de compoziţie si restul de caise sferturi. Se presară deasupra fulgi de migdale şi zahăr.
Se coace tarta la foc micut cam 30 de minute. După acest timp se face testul scobitorii şi, daca mai e nevoie, se mai lasă un pic.
Se lasă să se racească complet, apoi se poate porţiona.
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...