Tarta cu caise si iaurt

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 125 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g iaurt cu caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 300 g caise
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi vanilia şi se mixează în continuare.
Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se adaugă compoziţiei de unt cu zahăr împreună cu iaurtul. Se omogenizează bine.
Se tapetează o formă de tartă sau o formă de tort detaşabilă cu hârtie de copt, se pune jumătate de compoziţie, se aşază jumătate din cantitatea de caise tăiate sferuri, apoi cealaltă jumătate de compoziţie si restul de caise sferturi. Se presară deasupra fulgi de migdale şi zahăr.
Se coace tarta la foc micut cam 30 de minute. După acest timp se face testul scobitorii şi, daca mai e nevoie, se mai lasă un pic.
Se lasă să se racească complet, apoi se poate porţiona.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulou de somon cu hribi si sos de alune de padure la slow cooker Crock-Pot

Am jucărie nouă, v-am zis! :) Îmi vin tot felul de idei în minte și nu știu pe care s-o încerc...

Rulou de somon cu hribi si sos de alune de padure la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj