Se pune laptele intr-un vas pe foc impreuna cu vanilia taiata pe lung, iar dupa ce s-a infierbantat si batonul de vanilie si-a eliberat aroma, se scoate si se da vasul deoparte
Galbenusurile frecate cu zahar, se adauga faina cu amidon, dupa ce totul este omogenizat, se adauga cate putin lapte racit, se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se pune o folie alimentara direct peste crema sa nu se formeze crusta, apoi se lasa sa se raceasca.
Forme de tarta se capitoneaza cu aluat si se lasa deoparte.
Rubarba spalata, taiata rondele mici, se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zahar sucul de rodie si sucul de lamaie, iar dupa ce zaharul s-a topit si rubarba are aspectul unui gem, se da deoparte.
Cine doreste rubarba bucati, se lasa pe foc doar cat se topeste zaharul, apoi se strecoara siropul format.
In forma de tarta se pune crema, se niveleaza, deasupra rubarba, se niveleaza, apoi se presara fulgi de migdale si la cuptor va sta 20 min la 200 grade C.
Dupa ce s-a racit foarte bine, se scoate cu atentie din forma, se pune pe platou, se taie si se serveste.
Aceasta tarta este foarte buna consumata rece, de aceea sfatul meu e ca sa stea la frigider cateva ore sau pana a doua zi.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.