Tarta cu rubarba si cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • • faina - 200 g
  • • unt moale - 100 g
  • • lapte - 3 linguri
  • • oua - 1 buc
  • • zahar - 1 lingura
  • • un praf de sare
  • Umplutura:
  • • rubarba - 600 g
  • • cirese fara samburi - 500 g
  • • zahar gelifiant - 150 g
  • • gelatina granulata - o lingura
  • • scortisoara - 1 lingurita
  • • unt - 50 g

Mod de preparare

• Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale
• Inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati unso-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• Intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• Puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• Adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• La final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• Opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• Adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• La final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• Lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• Puteti orna cu frisca si frunzulite de menta

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu caise

Tartele cu fructe sunt preferatele începutului de vară, pentru gustul lor deosebit și pentru că sunt pufoase și...

Desert tarta cu caise
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti