Tarta cu fructe si crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tarta: (blat)
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf sare,
  • 1 lingura ulei;
  • fructe (ananas, capsuni, cirese);
  • 50gr margarina/unt,
  • 50gr zahar tos
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 100 gra ciocolata cu lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • esenta de rom,
  • 500 ml lapte,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru ornate:
  • frisca si drajeuri de ciocolata

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu margarina, se presara zaharul tos, se aseaza fructele spalate si taiate bucati (daca sunt mai mari).
2. Se da la cuptor 20-30 minute sau se pune pe ochiul de la aragaz: fructele trebuie sa lase zeama si impreuna cu margarina si zaharul din tava sa formeze un sos caramel. Cand sosul face bule mici ca la dulceata (deci mai are putin pana se leaga complet si se rumeneste) se toarna deasupra compozitia de blat.
3. Blatul se face batand albusurile spuma cu zaharul, se adauga apoi faina, praful de copt, galbenusurile, iuleiul, sarea (pe rand, amestecand continuu prin rasturnare).
4. Se lasa in cuptor aproximativ 40min, pana se rumeneste frumos blatul.
5. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou. Se lasa sa se raceasca complet.
6. Se face crema: mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic, apoi se adauga cacaua, ciocolata, romul. Se amesteca foarte bine si se lasa la racit.
7. Rece, se toarna cu grija crema peste tarta.
8. Se orneaza tarta cu frisca si grajeuri de ciocolata (stafide invelite in ciocolata)..
9. Se serveste foarte rece.

Pofta buna!

Este un desert usor, un desert de vara. Este foarte buna si tarta singura, fara crema de deasupra si fara frisca. Se pot folosi orice fel de fructe.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...