Mod de preparare blat:
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
Se adauga pe rand ouale si mixam continuu. Adaugam praful de sare, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma.
Intr-o forma de tarta teflonata, se adauga compozitia apoi cu o spatula nivelam toata suprafata.
Se introducem la cuptor pentru cca 20 min, pana devine aurie.
Mod de preparare crema:
Se pune laptele la fiert impreuna cu semintele din interiorul pastaii de vanilie, pana cand laptele da in fiert. Intre timp amestecam cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana obtinem o spuma. Treptat adaugam faina si omogenizam totul. Amestecul obtinut il adaugam peste laptele care fierbe. Amestecam energic cu un tel pentru a nu se prinde si lasam la foc mic 5-6 minute. Crema este gata!
Dupa ce o luam de pe foc asamblam tarta si o putem decora cu orice fruct dorim. Eu am ales kiwi si portocala, a fost o alegere buna.
Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!
Spaghete cu creveti aromatizațiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj