Amestecati toate ingredientele pentru aluat, ouale cu zaharul, untul mai moale, vanilia, un varf de sare, iar la sfarsit adaugati faina si praful de copt cernute impreuna. Va rezulta un aluat neted si bun de lucrat.
Impartiti aluatul, in doua. O parte 3/4 de aluat si o parte 1/4 aluat. Intr-o tava rotunda captusita cu hartie de cuptor (diametru 24-26 cm) intindeti aluatul (eu cu mana am facut), inclusiv pe pereti in sus circa 3 cm.
Umplutura:
Se amesteca praful de budinca + laptele rece + zahar + mac + vanilia si esenta de lamaie. Se pune pe aragaz sa fiarba, la foc potrivit catre mic, amestecand mereu. Cand se ingroasa budinca se da la o parte. Eu am mai pus si o lingurita rasa de amidon alimentar dizolvat in putina apa cand am facut crema... sa fiu sigura ca budinca se intareste bine la sfarsit. Se lasa sa se raceasca, sa fie calduta. Se toarna in tava, iar deasupra radem restul de aluat pe razatoarea cu gauri mari.
Se pune la copt la o temperatura 180 grade pentru 40-45 minute, iar cand s-a racit bine, se pudreaza si se serveste. A doua zi aluatul se inmoaie putin.
In reteta originala, la umplutura se puneau 2 plicuri de budinca si 750 ml lapte. Mie mi s-a parut cam mult si am facut doar cu un plic si a venit bine oricum.
La aluat in reteta se punea 1 plic praf de copt, eu am pus doar jumatate plic. Zahar am pus 200 g asa cum era in reteta, dar cred ca data viitoare pun mai putin... mi s-a parut destul de dulce. Daca vreti, faceti aluatul de tarta cu reteta voastra preferita.
De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj