Sufleu de Portocale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 portocale
  • sucul lor
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura zahar
  • extra zahar pentru prafuit in interior recipientele
  • 1,5 lingura amidon alimentar
  • 1/2 lingura lichior de portocale (sau cafea/ciocolata)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se aleg portocale, frumoase, aromate, parfumate si foarte dulci daca vreti sa aveti un sufleu foarte bun. Se spala si se taie capac in partea de sus a fructului si in partea de jos, se rade putin de tot in asa fel incat sa poate sta portocala bine, fara sa se rostogoleasca.

Se scoate pulpa si se pune intr-o strecuratoare/sita si se lasa deoparte. Capacele rezultate in urma taierii nu se arunca, de pe ele se rade coaja si se pune deoparte.

Ouale se separa si galbenusurile se freaca cu zahar pana devin pufoase. Apoi se adauga amidonul, se omogenizeaza bine. Se preseaza pulpa fructului bine de tot pana iese tot sucul din el dupa care se adauga peste amestecul de ou. Pulpa ramasa se arunca.

Cuptorul se preancalzeste la o temperatura de 400 f sau 200 c.
Portocalele goale se pudreaza cu zahar tos, bine de tot, se pun apoi deoparte.
Amestecul de ou cu suc se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si se pune in apa rece sa se racoreasca pana batem albusurile bine de tot, cu o lingura de zahar.

In crema racorita se adauga coaja de portocala pusa deoparte si lichiorul prevazut in reteta, se amesteca bine dupa care se toarna peste albusurile batute si se omogenizeaza. Trebuie mare atentie, se amesteca de sus in jos, pentru a nu sparge prea tare albusurile batute. Vom avea in final o crema bine aerata, pufoasa, cu care vom umple portocalele. Dupa umplerea lor, continutul se niveleaza cu o spatula.

Se vor aseza pe o tava si se introduc in cuptorul preancalzit. Se coc circa 15 minute sau pana sufleul se ridica de 2 cm peste marginea recipientelor naturale si are o culoare aurie la suprafata.
Se scot, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc calde

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele...

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.