Sufleu de Orez

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 gr orez
  • 5 oua
  • 30 gr unt (Rama)
  • 50 gr nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma

Mod de preparare


In litrul de lapte punem la fiert orezul spalat impreuna cu 100 gr zahar si zaharul vanilat si un praf de sare. Lasam sa fiarba pana bobul de orez este moale si compozitia este ingrosata. Luam de pe foc si adaugam cele 5 galbenusuri de oua, 30 gr unt, nucile taiate felii si stafidele. Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le batem separat spuma si apoi le adaugam la compozitia de mai sus amestecand pana se omogenizeaza.
Un vas rotund (forma) il ungem bine cu unt sau untura, tapetam forma cu pesmet si rasturnam in el compozitia de mai sus. Dam vasul la cuptorul preincalzit unde il vom tine la foc mic pentru circa 1 ora.

Sufleul cand este frumos prajit se scoate din cuptor se rastoarna pe o farfurie intinsa si se poate stropi cu glazura de ciocolata, sau se presara cu zahar praf.

Feliile de sufleu glazurate, le-am servit cu toping de fructe dar se potriveste de minune si un strop de frisca alaturi.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pipote picanta

Tocanita de pipote picanta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj