Sufleu cu Gris (Daratalbanfott Tojasargaval)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 5 l lapte
  • 120 gr zahar
  • 150 gr gris (vezi sa nu fie din ala fin )
  • 10 oua
  • coaja de la o jumatate de lamaie (razuita)
  • un praf de sare
  • unt (rama)

Mod de preparare

Pui laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot pui grisul in ploaie. Fierbi laptele cu grisul pana se ingroase, il iei apoi de pe foc si adaugi galbenusurile de ou, coaja de lamaie, un praf de sare si albusul batut spuma. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o turnam intr-o forma bine unsa cu unt(sau rama).

Cuptorul il incalzim in prealabil. Dam forma la cuptor si la foc mic coacem aproximativ 1 ora.

Cand a crescut frumos sufleul si este frumos rumenit il rasturnam intr-o farfurie intinsa si il stropim cu zeama de compot, topinguri diferite, ciocolata, etc.

Pofta Buna! ! !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.