Strudel cu Mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri untura
  • 200 ml lapte
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 g faina
  • Umplutura:
  • 800 g mere rase
  • 4 linguri zahar
  • 100 g nuci pisate
  • arome

Mod de preparare

Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul. Se amesteca pana ce zaharul se topeste. Se stinge focul si se adauga untura, amestecam usor, pentru a putea lucra mai usor cu ea. Intr-un bol se pune faina cernuta, si amestecul lichid. Amestecam usor. Adaugam ouale si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet. Amestecam pana ce formam o bila din aluat. Lasam deoparte aluatul.

Pe foc punem merele rase impreuna cu zaharul si ceva arome. Lasam sa se calesca putin. Aluatul in taiem dreptunghiuri si la mijloc punem umplutura, si putina nuca pisata. Indoim si pe margini presam cu o furculita pentru ca foile sa se lipeasca. Dam la cuptor pret de 40-45 minute la foc mediu spre mic.

Se decoreaza cu zahar pudra!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu oua, branza Cheddar si bacon

Sandvis cu oua, branza Cheddar si bacon
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj