Stollen

Portii
8
Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -700-800 gr faina
  • -50 gr zahar
  • -1 lingurita sare
  • -240 ml lapte caldut
  • -1 lingurita nucsoara
  • -200 gr unt
  • -2 pliculete drojdie uscata
  • -3 oua batute
  • -coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • -2 linguri dulceata portocala
  • -Fructe uscate :
  • -50 gr merisoare
  • -100 gr stafide negre
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr afine confiate
  • -100 gr caise
  • -200 gr nuci taiate grosier
  • -100 gr migdale taiate
  • Extra:
  • -unt
  • -Zahar pudra

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele, nucsoara, sarea.
Adaugam peste faina untul si omogenizam, apoi punem si ouale si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul si lasam la dospit, in loc caldut cam 2 ore.
Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.
Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci, asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3.
Inindem prima parte cu un sucitor, nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan.
Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime, astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.
Rulam aluatul si punem in tava.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore.
Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos.
Cat inca sunt calzi, ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti