Rulada Marmorata cu Crema de Cacao si Rom

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foaie de rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie
  • cacao
  • Ingrediente crema:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Nimic mai simplu ... foaie de rulada cu crema clasica de cacao si rom. Buna, rapida, aratoasa!!!

Ouale se mixeaza cu zaharul la viteza mare, minim 5 minute, se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul, trepat, amestecand pana la incorporare de fiecare data. Incepand de acum folosim o lingura de lemn. Urmeaza faina. Amestecam cu miscari largi, usoare, dupa fiecare lingura adaugata. La final, adaugam si esenta de vanilie. Luam cateva linguri (o cescuta) din compozitie, amestecam cu putina cacao si cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite desenam ce model dorim direct in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor, preincalzit la 170 grade, pentru 2-3 minute.
Apoi, turnam restul amestecului in tava, nivelam, ca sa fie blatul uniform si dam la cuptor, pentru 15-20 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Incepem sa verificam atent dupa 10 minute, pentru a nu se coace excesiv.
Cand este gata, scoatem foaia pe un prosop curat, rulam cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca.
Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga cacaua, se omogenizeaza. Adaugam si esenta de rom, mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.
Derulam piscotul racit, acoperim uniform cu crema si rulam la loc.
Lasam rulada la rece cateva ore, inainte de a o felia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum...

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj