Roua Dulce A Diminetii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -150 g faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -290 g zahar
  • -65 g unt
  • -4 oua
  • -500 ml lapte
  • -500 g branza de vaci degresata
  • -150 ml ulei
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 plic praf de budinca de vanilie (sau de lamiae)

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt, cerneti impreuna si framantati un aluat cu 65 g zahar, fulgi de unt si 1 ou.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.

Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.

Separati 2 oua.

Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.

Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.

Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.

Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati! Asa trebuie sa fie!
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.

Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.

Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min, la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.

Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma a€œ roua dulcea€ pe bezea.

Lasati-o asa acoperita pana se raceste.

Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa!

Are un gust si aspect deosebit!

POFTA BUNA!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.