Roua Dulce A Diminetii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -150 g faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -290 g zahar
  • -65 g unt
  • -4 oua
  • -500 ml lapte
  • -500 g branza de vaci degresata
  • -150 ml ulei
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 plic praf de budinca de vanilie (sau de lamiae)

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt, cerneti impreuna si framantati un aluat cu 65 g zahar, fulgi de unt si 1 ou.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.

Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.

Separati 2 oua.

Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.

Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.

Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.

Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati! Asa trebuie sa fie!
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.

Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.

Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min, la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.

Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma a€œ roua dulcea€ pe bezea.

Lasati-o asa acoperita pana se raceste.

Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa!

Are un gust si aspect deosebit!

POFTA BUNA!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

O reteta usoara si gustoasa, care va smulge zambete amuzate tuturor invitatilor de la masa de Anul Nou.

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj