Regina Nuca de cocos

Portii
20
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 budinca de vanilie
  • Ingrediente pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 150 gr untura
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente crema de cocos:
  • 200 gr nuca de cocos
  • 6 albusuri de ou
  • 10 linguri de zahar
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 25 gr margarina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca ingredientele uscate ( faina, zaharul, cacaua, praful de copt) si se adauga untura cu care se amesteca bine pana se incorporeaza bine . Se adauga smantana si se framanta pana rezulta un aluat omogen care se poate intinde. Se imparte in doua si se coc doua foi pe dosul tavii unse cu ulei pentru 10-15 minute.
Se trece la prepararea primei creme de cocos astfel: Se bat albusurile de la oua pana spuma devine tare apoi se adauga si zaharul treptat amestecandu-se incontinuu pana se dizolva. Se adauga si nuca de cocos. Se pune si budinca de vanilie la fiert respectand instructiunile care sunt trecute pe plicul de budinca doar ca se pune 350 ml de lapte in loc de 500. Se lasa la racit budinca, ce se amesteca apoi cu albusurile si cu nuca de cocos. Aceasta crema se pune intre cele doua foi coapte.

Pentru crema de vanilie, se amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu faina impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele si se pune la fiert pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Intre timp se freaca cu mixerul margarina cu pliculetul de zahar vaniliat iar crema cand este rece se adauga putin din ea peste margarina. Crema obtinuta se intinde peste foaia de cacao. Deasupra cremei de vanilie se pune glazura obtinuta astfel: Se pune untul la topit impreuna cu ciocolata cand sunt topite se mai lasa 1 minut sau 2 minute sa se mai raceasca apoi se intinde peste crema de vanilie cu mare grija , ornam cu nuca de cocos deasupra.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Non plus ultra

Retete festive de iarna Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

Desert Non plus ultra
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata