Pungulite cu Castane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 100 g faina
  • - 350 ml lapte
  • - praf de copt
  • - 400 g piure de castane
  • - 300 g frisca
  • - 50 g ciocolata
  • - 3 portocale

Mod de preparare

Noi facem piureul mai "ciocolatos" decat cel din comert, punem in plus esenta de rom, cacao si zahar si iese mai cremos. Asa ca daca folositi la reteta piure din comert, se pregateste un sirop mai gros din zahar si apa, peste care se pune cacao si esenta, care se adauga peste piureul de castane.

Clatitele de pregatesc dupa reteta obisnuita si se umplu cu piure de castane. Pentru a le lega sub forma de pungulite, am folosit coaja de portocala, pe care am lasat-o 5 minute in apa fierbinte, pentru a se inmuia si pentru a fi mai flexibila.

Se orneaza cu frisca si ciocolata topita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa