Profiterol

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coji:
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr margarina
  • sare
  • vanilina
  • Sos de ciocolata:
  • 150gr zahar
  • 100ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 50 gr margarina
  • esenta de rom
  • 400 gr inghetata
  • 400 ml frisca

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)

Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea:
Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaja 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti). Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata
Aceasta prajitura o mancam cu placere prin anii 80 intr-o mare cofetarie din Iasi. Desi era mai scumpa decat celelalte prajituri(12 lei) imi amintesc ca totdeauna gaseam cu greu o masa libera.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.