Punem la topit la microunde 75 g margarină. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu margarina topită. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider.
Ciocolata ruptă în bucăţele se pune la topit în 50 ml frişcă lichidă. Când e gata se dă deoparte şi se adaugă restul de margarină netopită, zahărul pudră, restul de 200 ml frişca nebătută, cacaoa şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă bine.
Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece. Se pune apoi la foc mic până se dizolvă complet. Se răcoreşte şi se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se amestecă bine totul şi se toarnă în formă peste stratul de biscuiţi. Se dă forma la rece pentru câteva ore după care se glazurează cu crema obţinută din ciocolată topită în frişcă şi cu fructe sau alt decor la alegere.
Poftă bună!
Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti