Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat
  • 6 ouă de găină
  • un praf sare
  • 5 lg zahăr
  • 5 lg făină
  • 5 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 10 -12 pișcoturi
  • 1 vrf. cuțit bicarbonat
  • cremă
  • 600 gr iaurt
  • 100 gr brânză de vaci
  • 1oo gr ciocolată albă
  • 5 gr gelatină
  • 1 conservă compot mandarine
  • în plus
  • 200 gr biscuiți simpli
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce

Mod de preparare

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat împreună cu un praf de sare. Se mixează până devin albe și dense, apoi se adaugă zahărul treptat, și se mixează până se obține o bezea lucioasă, fermă. Se adaugă gălbenușurile, se încorporează în bezea. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, cacaoa. La final se adaugă și uleiul, astfel că va reieși o compoziție moale pe care o vom turna deasupra pișcoturilor. Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, se lasă la 160 grade, timp de 25-20 minute.
Se scoate și se lasă la răcit în tavă.
Separat, se hidratează gelatina în restul de suc de la conservă. Ciocolata albă se rupe bucăți și se topește pe baie de aburi. Atenție: nu o topiți pe foc direct sau la cuptorul cu microunde, există riscul să se ardă.
Iaurtul se mixează cu brânza de vaci. Se adaugă și ciocolata ușor temperată.
Gelatina se încălzește ușor, cât să se topească granulele, apoi se adaugă în compoziția de iaurt și se omogenizează totul. Se adaugă și mandarinele în cremă.
Peste blatul răcit, se toarnă crema, se nivelează frumos, se așază deasupra un strat de biscuiți simpli și se dă la rece totul pentru o oră minim.
Ciocolata neagră se topește împreună cu laptele dulce.
Se scoate prăjitura de la rece, apoi se toarnă glazura de ciocolată. Se dă din nou la rece până în momentul servirii.
Se ornează cu fulgi sau bombonele colorate.
Recomand să se lase până a doua zi la rece, blatul va absorbi din umiditatea cremei, iar glazura va frăgezi biscuiții. Va ieși extrem de cremoasă și fragedă.
Să vă fie de folos!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei cu rosii

O supa crema dulce-acrisoara, pe care o poti servi atat calda cat si rece, cu crutoane, cu branzeturi, sau cu felii de bacon...

Supa crema de dovlecei cu rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj