Prajiturele de ciocolata cu cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 330 g unt la temp camerei
  • 200 g zahar alb
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie (originalul cere esenta de migdale)
  • 120 g ciocolata topita si racita
  • 300 g (2 1/2 cups) faina
  • 2 lingurite rase de scortisoara
  • cirese din compot (ciresele maraschino stau intr-un suc aromat cu esenta de migdale)
  • 5 linguri de zahar pudra frecat cu o lingura de lapte pt decorat

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca untul si zaharul impreuna pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si esenta de vanilie, apoi ciocolata si faina si scortisoara si se amesteca bine. Se pune coca in folie de plastic si se da la frigider 30 minute.
Se incalzeste cuptorul la 350F -175C.
Se fac bilute din coca de cca 3 cm diametru si se aseaza la 4 cm una de alta pe o tava tapetata cu folie de copt. Se apasa mijlocul la fiecare prajiturica si se pune o cireasa in adancitura. Se coc 15 minute.
Dupa ce se racesc de tot se decoreaza cu glazura de zahar pudra, sau ciocolata alba topita, dupe preferinta.
Ies aproximativ 45 de prajiturele.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...