Prajiturele cu Lamiie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 75 g zahar pudra
  • 200 g unt moale
  • crema de lamiie:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • sare
  • un virf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la 3 lamii

Mod de preparare

Cantitatile sunt pentru o tava mai mica decit cea normala de cuptor. Faina, zaharul si untul se amesteca si se formeaza o coca sfarimicioasa care se intinde in tava tapetata in prealabil. Se baga in cuptorul incins la 180 de grade si se lasa 12 minute pina se face aurie.

Crema:
Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga sarea, praful de copt si coaja si zeama de la lamii. Toate acestea se toarna pe deasupra blatului si se mai introduce la cuptor inca 35 de minute, pina se coace. Se lasa la racit se taie bucatele si se pudreaza cu zahar pudra.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...