Prajiturele cu Lamiie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 75 g zahar pudra
  • 200 g unt moale
  • crema de lamiie:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • sare
  • un virf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la 3 lamii

Mod de preparare

Cantitatile sunt pentru o tava mai mica decit cea normala de cuptor. Faina, zaharul si untul se amesteca si se formeaza o coca sfarimicioasa care se intinde in tava tapetata in prealabil. Se baga in cuptorul incins la 180 de grade si se lasa 12 minute pina se face aurie.

Crema:
Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga sarea, praful de copt si coaja si zeama de la lamii. Toate acestea se toarna pe deasupra blatului si se mai introduce la cuptor inca 35 de minute, pina se coace. Se lasa la racit se taie bucatele si se pudreaza cu zahar pudra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj