Prajitura Trandafirul Negru

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt foi :
  • 600 gr faina
  • 100 gr rama cub
  • 300 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr mac macinat
  • 200 gr faina
  • 100 gr rama
  • 250 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 1 mar razuit pe razatoarea mare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 pachete budinca de vanilie
  • 250 gr rama cub
  • 250 gr zahar
  • Ciocolata alba de menaj pt ornat

Mod de preparare

Preparare foi:

Se amesteca faina, rama, zaharul, oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia.

Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .

Umplutura pt. cele 4 parti de aluat:

Macul, faina, rama, zaharul, 1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi, se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt .

Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .

Crema dintre foi:

Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .

Asamblarea:

Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie.

Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu marar

Bunaaaaa si Atat!!!

Tocanita de ciuperci cu marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj