Prajitura- sandwich cu crema de branza si caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • oua – 3 buc
  • Zahar – 90 g
  • faina – 45 g
  • cacao – 10 g
  • praf de copt – ½ lingurita
  • un praf de sare
  • Crema:
  • ricotta – 350 g
  • frisca lichida – 100 ml
  • Zahar pudra – 50 g
  • gelatina granulata – 1 pliculet
  • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
  • esenta de migdale – 1 lingurita
  • caise – 300 g

Mod de preparare

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare
Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
Adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
Amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti peste compozitia de mai sus
Amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
Puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
Scoateti samburii la caise si taiati-le in cubulete
Mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
Adaugati in crema frisca batuta si caisele si omogenizati usor, cu o spatula
Topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
Lasati crema la frigider 15- 20 de minute
Taiati blatul dreptungiular pe jumatate
Tapetati cu folie de plastic o forma dreptungiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat), si puneti la baza o jumatate de blat
Puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
Lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte inainte sa o taiati
Pudrati cu zahar inainte de servire

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti