Prajitura Renate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri de apa
  • 100 g nuci macinate
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1 margarina Unirea sau Delma (eu am folosit Delma pt gatit)
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • cacao
  • Pentru ornat:
  • frisca si felii de portocala

Mod de preparare

Pentru blat:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul adaugand cele 10 linguri de apa, pe rand. Se adauga nuca (e bine ca nuca sa fie putin prajita in cuptor inainte), faina cu praful de copt si la urma cele 4 albuse batute spuma. Se toarna totul in tava tapetata (sau intr-o forma rotunda). Se coace aproximativ 40 de minute.

Crema:
Laptele, zaharul si 2-3 linguri de faina se fierb impreuna la foc mic pana se ingroasa bine compozitia. Se lasa la racit. Margarina se freaca bine intr-un vas pana se face spuma, iar din scrobul de mai sus (faina fiarta cu laptele si zaharul), se pune cate 1 lingura treptat in margarina si se omogenizeaza, apoi punem treptat si zeama de lamaie, cu grija sa nu se taie crema.

Se insiropeaza foile cu un suc preparat din: lamaie plus apa si zahar.

Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu siropul de mai sus, se pune crema, dar se si pastreaza 2 - 3 linguri si se amesteca cu putina cacao pentru a imbraca tortul pe deasupra.

Se orneaza cu frisca dupa preferinta si felii de portocala sau cum doriti voi.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...