1. Se spala capsunele si se presara cu zahar pudra. (2-3 linguri)
2. Se fierbe laptele cu zaharul vanilat.
3. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se obtine o compozitie cremoasa si se adauga esenta de vanilie. Se toarna laptele cald peste aceasta compozitie, amestecand continuu si se pune pe foc cateva minute, dar sa nu dea in clocot. Se lasa la rece. Cand compozitia s-a racit, se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si frisca batuta.
4. 1/2 din compozitie se toarna intr-o forma rotunda de Jena, umezita in prealabil, si se da la rece. In jumatatea ramasa se adauga capsune si se toarna peste cealalta compozitie. Se lasa in frigider pana a doua zi.
4. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu capsune.
Pofta buna!
Se serveste taiata felii ca si tortul.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.