Prajitura racoroasa cu kiwi si nectar de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • ,5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 200 ml nectar de caise
  • 5-6 kiwi coapte
  • 2 plicuri( a cate 10 g bucata)de gelatina
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara un blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc.Se freaca si galbenusurile cu uleiul apoi se incoeporeaza in albusuri,se amesteca bine si se adauga si faina.Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute.Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 jumatati egale
Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila se aseaza prima jumatate de blat peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana ,nectarul si un plic de gelatina intai hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se fixeaza deasupra a 2 a jumatate de blat peste care turnam un piureul de kiwi(curatate si date la blender) amestecat si el cu un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si ap[oi topit la bain marin.Se da prajitura la rece de seara pana a 2 a zi cand se taie in forma dorita
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

De cand am vazut reteta la Gaby am poftit la ea. Acum i-a venit randul. Este nemaipomenit de buna!

Salata de vinete cu ardei si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj