Prajitura racoroasa cu kiwi si nectar de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • ,5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 200 ml nectar de caise
  • 5-6 kiwi coapte
  • 2 plicuri( a cate 10 g bucata)de gelatina
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara un blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc.Se freaca si galbenusurile cu uleiul apoi se incoeporeaza in albusuri,se amesteca bine si se adauga si faina.Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute.Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 jumatati egale
Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila se aseaza prima jumatate de blat peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana ,nectarul si un plic de gelatina intai hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se fixeaza deasupra a 2 a jumatate de blat peste care turnam un piureul de kiwi(curatate si date la blender) amestecat si el cu un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si ap[oi topit la bain marin.Se da prajitura la rece de seara pana a 2 a zi cand se taie in forma dorita
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.