Prajitura Pufoasa cu Fructe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 200 gr zahar fin sau pudra
  • 2 oua
  • 3/4 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat sau aroma vanilie
  • 300-400 gr fructe proaspete (capsuni, caise, piersici, mere, pere, cirese, visine)

Mod de preparare

Se freaca bine cu mixerul ouale cu zaharul, smantana si un varf de sare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si vanilia.

Se tapeteaza o tava rotunda diametru 24-26 cm. cu hartie de cuptor sau unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se pune compozitia in tava, deasupra se pun fructele spalate, scurse de apa si taiate bucatele. Se coace in cuptorul incalzit, la 180°, circa 40 minute.

Se face proba cu scobitoarea. Cand se raceste, daca vrem putem presara deasupra cu zahar pudra, apoi se portioneaza.
Eu am facut-o cu capsuni dar se poate face si cu alte fructe proaspete (caise, piersici, mere, pere, cirese, visine ...)

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti