Prajitura Poloneza (2)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Bile de cocos
  • -200 g branza de vaci
  • -50 g nuca de cocos
  • -50 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri rase de amidon (daca branza este mai zemoasa) / praf de budinca de vanilie
  • Blat
  • -3 oua + 2 albusuri
  • -50 g zahar
  • -1 varf cutit sare
  • -esenta de vanilie
  • -2 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri rase cacao pudra
  • -2 linguri rase amidon
  • -50 g ciocolata neagra, rasa
  • Crema alba
  • -1 plic praf de budinca de vanilie, instant
  • -125 ml lapte rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • -100 ml lapte
  • -50 g zahar
  • -25 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta bucatele
  • -esenta de rom
  • Pentru ornat: fulgi de cocos, optional

Mod de preparare

Bile de cocos
Amestecati bine toate ingredientele intr-un bol. Formati bilute din acesta compozitie, de marimea unei nuci. Dati deoparte.

Blat
Mixati spuma tare toate albusurile cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana ce acesta este dizolvat complet. Inglobati galbenusurile si esenta de vanilie.

Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao si amidon, apoi ciocolata topita la bain- marie si racita. Amestecati cu o spatula, prin rasturnare de jos in sus.

Turnati 1/3 din compozitie intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) si nivelati usor.

Aranjati uniform bilele de cocos, apoi acoperiti-le cu restul de blat.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar.

Crema alba
Mixati praful de budinca cu laptele rece pana se intareste, inglobati zaharul pudra.
Separat, bateti smantana pentru frisca si combinati-le. Turnati in strat, peste prajitura racita.

Glazura
Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul si untul. Lasati sa clocoteasca pana incepe sa se ingroase, apoi adaugati, bucatelele de ciocolata si amestecati pana devine o crema fina. La sfarsit adaugati esenta.

Cat este calda turnati-o peste prajitura si lasati totul la racit cateva ore.

Inainte de a se inchega de tot glazura puteti presara deasupra cativa fulgi de cocos, optional.
Scoateti din tava.

Serviti feliata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei lati

Supa de pui cu taitei lati
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj