Prajitura `Mascota` II

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 foi negre:
  • 600 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr margarina
  • 2oua
  • Crema:
  • 4 linguri amidon
  • 550 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 1/2lamaie (coaja si zeama)
  • 2 oua
  • 1 1/2 pachet margarina sau unt

Mod de preparare

Foile:
Se framanta un aluat si il impartim in 3 bucati, se intinde fiecare foaie pe hartie de copt, se coace, la foc potrivit, in partea de sus a cuptorului.

Crema:
Amidonul+zaharul+laptele+oua se amesteca bine, se pun pe foc, se amesteca pana se ingroasa, se lasa la racit, zeama de lamaie se pune la urma cite putin si amestecam. Margarina se amesteca bine pana face spuma, se amesteca cu crema fiarta si racita.

Ornam cu frisca si fructe.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face...

Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.