Prajitura Iute cu Ghimbir

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 g făină;
  • - 3 linguri zahăr pudră;
  • - 100 g unt moale (la temperatura camerei);
  • - 1 ou;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 2 linguri de ghimbir proaspăt ras;
  • - 1 lingură coajă de lămâie;
  • - 2 linguri miere;
  • - 1 linguriță extract de vanilie sau esență;
  • - 1/2 linguriță coriandru;
  • - 1/4 linguriță cardamom;
  • - 1/2 linguriță scorțișoară măcinată;
  • - 100 ml zer;
  • - un praf de sare;

Mod de preparare

Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.
 Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare timp de aprox. 35 de minute.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti