Prajitura Iulia

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 ou
  • 15 linguri apa minerala
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 2 lingurite amoniac
  • Crema 1:
  • 1 borcan (400g) gem acrisor
  • 6 linguri nuci taiate
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema 2:
  • 1 1/2 pach Margarina
  • 1 lamaie
  • 6 linguri zahar
  • 4-5 linguri gris
  • 4 cesti apa
  • Glazura (optionala):
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 cub mic margarina

Mod de preparare

Preparare foi:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala, uleiul, zaharul si amoniacul. Se framanta un aluat mai tare, elastic, din care vor rezulta 4 foi. Se coc pe dosul tavii, aprox. Cate 10 min. Fiecare (pe tava tapetata).

Preparare crema 1:
Se amesteca toate.

Preparare crema 2:
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incep sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa la racit, se pune margarina frecata cu zeama si coaja de la o lamaie.

Preparare glazura:
Toate ingredientele, in afara de margarina, se fierb impreuna, iar la sfarsit se pune si margarina.

Asamblare: foaie, crema 2, foaie, crema 1, foaie, crema 2, foaie, glazura.

Este o prajitura extraordinar de pufoasa si delicioasa!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.