Prajitura Irma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 foi:
  • 450g faina
  • 3 linguri zahar
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 150g untura
  • 2 oua
  • putin lapte
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 prafuri de vanilie
  • 150g unt sau margarina Rama;
  • Pentru glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 24 linguri zahar
  • unt cat o nuca
  • putina apa;

Mod de preparare

1 Se amesteca toate ingredientele, se obtine un aluat pufos, din care intindem 5 foi, pe care le coacem pe fund de tava unsa si infainata.

2. Se prepara crema: se amesteca faina cu zaharul si laptele, se pune la fiert si cand capata consistenta unei smantani groase, se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina, vanilia, se amesteca bine si se umplu foile. Se lasa la rece pana a doua zi cand se imbraca in ciocolata.

3. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, mai putin untul, se fierbe si cand incepe sa se ingroase se adauga untul, se lasa pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se racoreste cca. 3 minute si se acopera prajitura. Pofta Buna! ! !


Se taie cuburi sau ca napolitanele.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Harissa (reteta video)

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...

Reteta Harissa (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj