Prajitura Ina

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 9 oua
  • 13 lg zahar
  • 9 lg faina
  • 6 lg nuca de cocos
  • 2 lg cacao
  • 3 lg apa
  • CREMA:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 1/2 pac Margarina
  • SIROP:
  • 150gr zahar
  • 150 ml apa
  • 2 lg cacao
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • un plic glazura caramel

Mod de preparare

Albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa. Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina. Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc moderat.

Crema se face astfel: plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert si cand e aproape de fierbere se adauga budinca dizolvata si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se spumeaza cu mixerul.

Blatul racit se taie in 2 foi se insiropeaza lejer prima foaie cu siropul fiert si racit, se adauga crema, punem si ultima foaie pe care o insiropam.

Prajitura astfel obtinutra o dam la frigider pentru cateva ore, apoi o glasam in ciocolata si glazura caramel si o portionam dupa cum dorim.


Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)