Prajitura Fina cu Visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 160 gr unt
  • 150 gr faina alba de prajituri
  • 4 oua
  • 2 linguri de lapte sau de smintina de frisca
  • Visine pentru prajituri (doar 1/2 pahar mai aveam si atit am pus, au fost conservate doar cu zahar) insa in reteta din revista au folosit 400 gr zmeura proaspata

Mod de preparare

- separam albusurile de galbenusuri
- untul moale (cremos) il batem spuma cu zaharul
- peste crema de unt si zahar adaugam galbenusurile unul cite unul si batem mereu cu mixerul
- cind s-au incorporat toate galbenusurile adaugam intii cele doua linguri de smintina / lapte si apoi pe rind albusurile batute spuma si faina (o lingura de albusuri spuma o lingura de faina cernuta si iar albusuri, faina etc...) amestecind mereu de sus in jos.

- intr-o forma rotunda de 24 cm daca vreti o prajitura mai inalta sau de 26 cm cum am folosit eu puneti hirtia de copt (umezita si apoi stoarsa bine in pumn, se va intinde perfect in tava) si turnati compozitia
- asezati fructele si introduceti prajitura la cuptor la 180°c in cuptorul deja incalzit
- coaceti cca 45 minute

- cind prajitura s-a racit, taiati si pudrati cu zahar pudra

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta floare cu ciuperci

Pe ultima suta de metri de post, vin cu o reteta de tarta cu ciuperci tare gustoasa. Numai buna de pregatit pentru masa de...

Tarta floare cu ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj