Prajitura Fina

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet piscoturi (400g)
  • doua cutii mascarpone (500g)
  • 5 galbenusuri oua rata (sau 7 de gaina)
  • 250 gr zahar
  • o esenta vanilie (fiola)
  • 600 ml frisca
  • doua cani cafea (eu am folosit decofeinizata)
  • 100ml lichior

Mod de preparare

Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior.

Galbenusurile se bat bine cu zahar tinandu-se pe foc pana incepe sa se spumeze(amestecati continuu). Dupa ce s-au racit se adauga mascarponele si omogenizam foarte bine. Crema astfel obtinuta se amesteca cu frisca batuta in care am adaugat si esenta de vanilie.

Trecem scurt fiecare piscot prin cafea si le asezam pe o tava formand un postament. Peste el turnam 1/2 din crema obtinuta, asezam si cel de-al doilea rand de piscoturi insiropate dupa care completam cu restul de crema. Facem un decor cu un pieptene special, cernem cacao deasupra si o tinem la frigider cam 8 ore (eu am facut-o seara asa ca toata noaptea a stat la rece).

Se portioneaza dupa preferintele fiecaruia.

Se aseamana cu tiramisu. . . dar fiindca nu am avut toate ingredientele nu mi-am permis sa-i dau aceasta denumire.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...