Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -100 g faina
  • -50 g amidon
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -75 g unt rece
  • -2 linguri pesmet sau biscuiti macinati
  • Umplutura:
  • -250 g smantana grasa si groasa
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -2 linguri amidon sau praf de budinca de vanilie
  • -2 linguri lichior de prune sau tuica (rom sau esenta de rom)
  • -prune fara samburi
  • -scortisoara pudra
  • -zahar daca prunele sunt mai acrisoare
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare.

Aluat:
Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati.
Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Tapetati tava cu hartie de copt.
Intindeti o foaie de aluat pe masa infainata si captusiti cu ea o forma rotunda cu pereti detasabili (26-28 cm), inclusiv peretii laterali.
Presarati aluatul, inainte de a pune prunele, cu pesmet sau biscuiti macinati.

Umplutura:
Repartizati uniform jumatatile de prune foarte bine scurse.
Separat, frecati spuma galbenusurile cu zahar, apoi adaugati smantana, amidonul sau praful de budinca, lichiorul si omogenizati.
Inglobati albusurile batute spuma tare cu 1 praf de sare si turnati peste prune.
Dati la cuptorul preancalzit circa 45 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, iar crema de smantana capata fermitate si se aureste.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Prajitura se poate face cu orice fel de fruct care sa nu aiba / lase multa zeama.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti