Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet de aluat foietaj
  • cca 150 gr miez de nuca
  • 2 linguri Nutella
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr cicolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri Nutella
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • 2oo ml frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • cacao

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si sarea timp de 15 minute la viteza medie pana isi mareste de 3 ori volumul. Se adauga faina, cacaua si praful de copt in 3 reprize amestecand cu o spatula si miscari de jos in sus. Transferam preparatul in tava cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pentru cca 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Intindem aluatul de foietaj si il intepam cu o furculita pe toata suprafata. Il coacem in tava cu hartie de copt pana se rumeneste usor.
Intr-o tigaie rumenim nucile taiate grosier si asa calde le amestecam cu 2 linguri de Nutella. Intindem nucile cat mai uniform pe foaia rumena de aluat de foietaj si dam deoparte.
Crema:
Punem frisca pe foc iar cand s-a infierbantat adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste.
Dam la frigider pentru cca 2 ore.
Dupa ce frisca s-a racit o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de Nutella si mai mixam cateva secunde ca sa se omogenizeze.
Asamblarea:
Peste foaie cu crema de nuci punem 2-3 linguri din crema cu frisca si nivelam. Asezam apoi blatul si deasupra acestuia restul de crema si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste si devine pufoasa.
Scoatem prajitura din frigider, o portionam si decoram fiecare bucata cu o avelina din frisca, apoi pudram cu cacao.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti