Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare lapte (450 ml)
  • 1 pahar nuca de cocos (100 g)
  • 125 g margarina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • ulei si faina pentru uns tava

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos.
Se incalzeste cuptorul la foc mediu.

Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se pune peste margarina impreuna cu zaharul si ouale.
Se amesteca pana se omogenizeaza.

La sfarsit se pune si laptele care se amesteca pana se incorporeaza. (Nu va speriati ca este asa lichid aluatul, nu-i mai trebuie faina).

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.

Prajitura este gata in aproximativ 40 de minute cand incepe sa capete o culoare aurie. Se taie rece.

Glazura:
-topim o ciocolata si punem peste prajitura

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj