Prajitura cu Mere si Crema de Vanilie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-25 kg mere
  • 50 gr rama
  • 150 gr zahar amestecat cu 1 lingurita scortisoara
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar 1/2 plic praf de copt
  • 1 mana nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • Necesare pentru crema:
  • 2 plicuri budinca vanile
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 3 oua
  • 250 gr rama cub

Mod de preparare

Din cele 8 oua facem un blat de piscot (batem spuma albusurile, galbenusurile se freaca spuma cu 8 linguri zahar. Se amestec albusurile batute cu galbenusurile se adauga cele 8 linguri faina si 1/2 plic praf de copt).

Merele le curatam si le taiem cubulete. Nucile le taiem in patru (nu foarte marunt). Ungem tava cu rama din abundenta si asezam in ea merele taiate cubulete, le prasaram cu zaharul amestecat cu scoartisoara, deasupra punem cateva bucatele de rama si dam tava la cuptorul care l-am incalzit in prealabil. Lasam la cuptor pana merele se inmoaie.

Scoatem tava punem deasupra nucile, stafidele si compozitia de piscot si dam tava din nou la cuptor pana picotul e copt( in prima faza lasam cuptorul la foc mare pentru aproximativ 5 minute apoi reducem focul la minim pana piscotul e copt, facem proba cu scobitoarea ).

Cand piscotul e copt scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca un pic apoi ne asiguram ca piscotul nu e prins de margini si rasturnam continutul pe o tava, astfel merele vor ajunge deasupra si piscotul dedesubt. Lasam ca acesta sa raceasca si intre timp ne ocupam de crema ce va veni pusa deasupra merelor.

Preparare crema:
Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 8 linguri de zahar, 400 ml lapte si le punem la fiert pana se ingroase apoi adaugam 3 galbenusuri de ou si amestecam bine. Albusurile de la cele 3 oua le batem spuma tare cu 3 linguri de zahar si adaugam la budinca amestecand cu grija pana se incorporeaza.

Luam de pe foc crema si lasam la racit. Intre timp 250 gr rama cub mixam cu mixerul impreuna cu 2-3 linguri zahar pentru 3-4 minute apoi il adaugam la crema racita si se amesteca pana se omogenizeaza.

Crema astfel obtinuta o vom turna deasupra merelor, nivelam crema si asezam prajitura la rece pentru cateva ore dupa care se taie si se serveste cu frisca.


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa