Prajitura cu Mere si Budinca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -150 g unt
  • -4 oua
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 varf de cutit sare
  • -1 praf de copt
  • -150 g faina
  • -150 g zahar
  • -600 g mere
  • -4 linguri visinata
  • Decor:
  • -o budinca (la alegere, eu am am pus de zmeura)
  • -300 g lapte
  • -50 g unt
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Se pune untul intr-o cratita si se topeste pe foc mic. Merele se curata si se taie bucatele mici. Untul se pune intr-un vas mai mare unde se amesteca cu zaharul, dupa care cu ouale, zaharul vanilat, sarea, visinata, faina, praful de copt si 80% din mere. Compozitia se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu unt, iar deasupra se pune restul de mere, se da la cuptor aproximativ 50 minute.

Mod preparare decor:
Se prepara o budinca (lapte, zahar si praful de budinca), iar cand aceasta sa racit putin se adauga untul. Aceasta se pune peste prajitura scoasa din tava si racita (eu am lasat-o sa curga neuniform, se poate decora diferit in functie de fiecare).

Se lasa la rece aproximativ o ora.


Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Braduti din biscuiti

Mos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o...

Braduti din biscuiti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj