Prajitura cu Mere Scufundate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g zahar pudra
  • -125 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • -3 oua
  • -2 lingurite praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -6-7 mere acrisoare
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom
  • -1 lingura migdale feliate
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -gem de caise, putin incalzit sau miere de albine, dupa preferinta

Mod de preparare

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.

Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.

Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa.

Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min.

Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine.

Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat.

Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar.

Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi cu unt si cascaval

Vazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati.  Data...

Covrigi cu unt si cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj