Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.
Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.
Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa.
Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine.
Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat.
Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.
Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar.
Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.