Prajitura cu Mere Cremoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm diametru:
  • 3 mere
  • 1/2 lingurita cca scortisoara
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar (eu am pus mai putin) + zahar pentru presarat deasupra
  • 1/2 pahar de rom (eu am pus esenta de rom citeva picaturi)
  • lapte cit este nevoie

Mod de preparare

- curatam merele si le taiem felii cit mai subtiri (daca sunt mere de placinta mai aspre) sau chiar si putin mai groase (daca sunt mere mai dulci)
- presaram scortisoarta deasupra

- ungem tava cu grasime si presaram pesmet (sau faina) sau o captusim cu hirtie de copt

- amestecam oul cu zaharul cu lingura sau cu mixerul

- adaugam faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, si amestecam sa se incoporeze

- varsam romul si apoi lapte cit este nevoie ca sa iasa un aluat semilichid, putin mai gros decit cel de clatite

- In castronul cu aluatul acesta rasturnam merele feliate cu scortisoara si le amestecam cu grija sa nu le rupem, dar sa se amestece bine cu aluatul

- varsam compozitia in tava pregatita si presaram putin zahar deasuopra

- coacem in cuptorul gata incalzit la 175-180 °c minim 45 minute (trebuie ca toata suprafata (inclusiv partea centrala) sa se usuce, sa nu se vada deloc lichida, moale... Eu am probat. o scotind tava din cuptor putin si apasind cu degetul pe suprafata ei, se simte cind nu mai e cruda, lichida).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii

Pentru pachetelul vesel

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj