Prajitura cu Mac - Makos Racsos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat :
  • 400 g faina
  • 100 g untura (sau 200 g margarina)
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • smantana
  • Umplutura:
  • 400 g mac
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 albusuri de ou
  • 1 mar mai mare (circa 300 g)

Mod de preparare

Preparare aluat :
Cele 400 g faina le amestecam cu 100 g untura (sau 200 g margarina) si mai adaugam 100 g zahar praf, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte, e si mai bine).

Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 g zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem, il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.

Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute, si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute, apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere coapte cu inghetata

Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, iar pe mine ma duce intotdeauna cu gandul la toamna, la inceputul...

Desert mere coapte cu inghetata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.