Prajitura cu Mac, Frisca si Glazura de Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -1 1/2 pahar zahar
  • -5 oua
  • -2 linguri pesmet
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri brandy sau esenta de rom
  • -100 g ciocolata, taiata bucatele
  • -100 g stafide
  • -250 g mac macinat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • Crema:
  • -frisca batuta, in cantitatea dorita
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -125 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Puneti stafidele la inmuiat in brandy sau esenta de rom. Bateti cu mixerul, la viteza mare circa 10 min, ouale cu zaharul pana devin cremoase si au aspect de spuma tare. Inglobati usor, cu o spatula, restul ingredientelor de la blat.

Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili ( 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit pentru circa 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit.

Puneti deasupra sau imbracati toata prajitura cu un strat de frisca in cantitatea dorita, apoi glazurati-o.

Glazura:
Puneti intr-un vas la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata bucatele pana ce aceasta se topeste. Turnati deasupra glazura de ciocolata racita.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...