Prajitura cu Mac, Frisca si Glazura de Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -1 1/2 pahar zahar
  • -5 oua
  • -2 linguri pesmet
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri brandy sau esenta de rom
  • -100 g ciocolata, taiata bucatele
  • -100 g stafide
  • -250 g mac macinat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • Crema:
  • -frisca batuta, in cantitatea dorita
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -125 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Puneti stafidele la inmuiat in brandy sau esenta de rom. Bateti cu mixerul, la viteza mare circa 10 min, ouale cu zaharul pana devin cremoase si au aspect de spuma tare. Inglobati usor, cu o spatula, restul ingredientelor de la blat.

Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili ( 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit pentru circa 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit.

Puneti deasupra sau imbracati toata prajitura cu un strat de frisca in cantitatea dorita, apoi glazurati-o.

Glazura:
Puneti intr-un vas la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata bucatele pana ce aceasta se topeste. Turnati deasupra glazura de ciocolata racita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj