Aluatul se face astfel:
-se freaca untura cu faina, se adauga smantana, galbenusurile si, la urma, praful de copt stins in zeama de lamaie.
-se framanta pana se obtine un aluat fraged, care se imparte in 2.
-se intind 2 foi.
Umplutura de prepara astfel:
-macul se macina si se amesteca bine cu untul, adaugand apoi zaharul pudra, galbenusurile si faina.
-la sfarsit, se pun si albusurile batute spuma, amestecand cu grija.
Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, se aseaza prima foaie de aluat, peste care se intinde crema, acoperind apoi cu cea de-a doua foaie.
Se da prajitura la cuptor, la 180 grade C, pana se coace.
Dupa racire se presara cu zahar pudra.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.