Aluatul se face astfel:
-se freaca untura cu faina, se adauga smantana, galbenusurile si, la urma, praful de copt stins in zeama de lamaie.
-se framanta pana se obtine un aluat fraged, care se imparte in 2.
-se intind 2 foi.
Umplutura de prepara astfel:
-macul se macina si se amesteca bine cu untul, adaugand apoi zaharul pudra, galbenusurile si faina.
-la sfarsit, se pun si albusurile batute spuma, amestecand cu grija.
Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, se aseaza prima foaie de aluat, peste care se intinde crema, acoperind apoi cu cea de-a doua foaie.
Se da prajitura la cuptor, la 180 grade C, pana se coace.
Dupa racire se presara cu zahar pudra.
Aveam niște mere care începuseră să se înmoaie și m-am gândit să pregătesc o prajitură. A ieșit un...
Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromatEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj