Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 170 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura amaretto
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1/2 cana de cafea preparata
  • 3 linguri amaretto

Mod de preparare

Blatul:
Galbenusurile le mixam zaharul.
Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.
Crema:
Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea.
Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine.
Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma.
Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam.
Cele doua creme le amestecam.
Peste cafeaua pregatita punem amaretto.
Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam.
Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam.
O dam la rece pentru 2 ore.
Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.
Sa aveti pofta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu dovlecei

Cum la vremea asta am mereu un dovlecel in frigider, am incercat ceva nou pentru o masa rapida de pranz. Paste cu dovlecei...

Spaghete cu dovlecei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj