Prajitura cu Crema de Zahar Ars

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

O prajitura simpla dar minunata.

Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf. Mixam cele 5 oua cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat. Punem forma la cuptorul preincalzit (foc mediu) la bain- marie, intr-o tava in care am pus apa.
Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura. Adaugam cate un galbenus si mixam. Incorporam faina cernuta cu cacao si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat, nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca in forma. Cand se raceste bine, desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gutui murate

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...

Gutui murate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj